30 jaanuar, 2009

Nädal 3 ehk 22-29.01

Ostluslist:

liiter piima 15.9
1,4 kg õunu 18.4
300g porgandeid 5.7
kukesupp 13.9
sügavkülmutatud rooskapsas 18.9
kaks kilo kartuleid 14.9
400g veise hakkliha 48.7
700 sealiha 69
valge jogurt 10.9
pärm 2.5
või 19.9
2 heledat õlut 15
pudelipant 6
400g tomateid 19.6
määrdejuust 24.5
10 muna 17.9
jäätis tiramisu 89.9
grog Bozkov 115.9
1,2 kg õunu 15.5
1.3 kg porgandeid 20.4
terve kana 59.2
punane vein 37.9
väike leib 13.9
hapukoor 9.9
jogurt 9.9
või 19.9
600g tomateid 27
liiter piima 15.9
sinep 7.9
karripasta 44.9
suitsuvorst 12.9
KOKKU 822.7

Neljapäeval oli makaronivorm hakkliha ja tomatiga. Lisaks mikserdasime nädala algusest jäänud maksa pasteediks ning hommikusöökide tarvis läks ahju plaaditäis porgandikukleid (vaata 1. nädala postitust)

Reedel oli näksipäev, Taavi sai töö juures tasuta pitsat ja minul oli arvuti taga liiga põnev, et üldse toidu peale mõelda, pasteediga võileivad ajasid asja täiesti ära. Paastupäev nagu peaaegu.

Tänu sellele oli meil nädalavahetuse saabudes ootamatult kaks toidukarpi lihtsalt üle. Lõunaks soojendasimegi eelmise päeva makarone. Õhtul sulatasin sügavkülmast miskeid juurvilju, praadisin pannil sealihakuubikuid ja pooled nendest läksid gemüüsega miskiks wokilaadseks asjaks. Kõrvale keetsin riisi, abiks tuli teisipäevast jäänud praeleem, mis siiani veel ühtki söödavat produkti polnud tootnud. Nüüd aga õigustas oma olemasolu täielikult. Et pärastlõunal käisime nukuteatrit vaatamas, jäi tee peale ka saatuslik supermarket, kust lihtsalt Oli Vaja osta jäätist (tiramisu!) ja grogi. Oli vaja. Mõlemad olid väga head.

Pühapäeva hommikul sõime putru ja väljasõidul Karlstejni linnuse juurde mõned pasteedikaraskid. Õhtuks mässisin eelmisest päevast jäänud lihakuubikud tomatite ja külmutatud kapsaga miskiks pirukalaadseks asjaks (tuli köögilauavakstu stiilis kaitsevärvi), Taavi keetis kukesuppi. See on see viieminutine pakisupp, mis lapsepõlvest meeles oli.


Esmaspäeval tundus kapis veel piisavalt sööki olevat, et mitte poodi minna. Laupäevast oli kapis riisi ning pühapäevast oli pool praetud hakklihast kõrvale pandud. Üks pluss üks tegi täiesti viisaka möksi, kõrvale sibula-õunasalat jogurtikastmes.

Et poodiminek sai uuesti aktuaalseks alles teisipäeval, tuli sellest meeletust edust kannustatuna natuke raha raisata ja ostukorvi läks taipärane karripasta. Õhtusöögiks oligi kana-kartulihautis Tai moodi. Erinevalt retseptist lõikasin kartuli pisikesteks tükkideks. Mõtlesin, et teen pilti ka, aga maitsev asi läks liiga ruttu kõhtu, et kaamera akulaadimist oodata jõudnuks.

Tagantjärgi tulnud tarkuse järgi läks ülejäänud kana otse sügavkülma nädalavahetust ootama. Lisaks algasid katsetused odava lauaveini leidmiseks ja külmast peast läks tsehhi peet toidu peale päris kenasti.

Kolmapäeval läksid pannile kanakoivad ja -tiivad sinepikastmes, kõrvale jälle kartulid ja esmaspäevane sibulasalat väikese tomatipikendusega. Algseks inspiratsiooniks kanafileeretsept siit.

Et arvestuslikult on juba nädalalõpu tarbeks ka poes käidud (uhh, 527 krooni), tähendab see seda, et viiendal jaanuaril koostatud eelarve jõuab esmaspäeval omadega nulli. Et praegu on arvestusse sisse võetud kõik patustamised (õlut ja jäätist!), mis otsusehetkel on nõus oldud muudest (puhkuse ja kogumise) eelarvetest maha arvama, peaks tulemus siiamaani siiski peaaegu rahulejättev olema.

Järgmise kuu jaoks vaatame seega finantsid uuesti üle ja korrigeerime eelarveid reaalsuse poole. Järgmise nädala (kuni palgapäevani, peaks järgmise nädala lõpus olema) hoiab siiski veel praegust arvestust ja läheb sealjuures paratamatult üle eelarve.

Kommentaare ei ole: