08 veebruar, 2009

Nädal 4 ehk 29.01-4.02

Maasikakoogid

hiina kapsas 15.3
hakkliha 400 g 47.5
sealiha 500 g 56.1
külmutatud maasikad 24.9
porrulauk 350g 24.7
riis (allahindlus) 22.9
värske kurk 34.9
lehttaigen 14.5
peterselli juur 19.9
suur sinep 14.9
valge jogurt 11.5
küüslauk 120g 11.1
prügikotid 39.9
punane chilipasta 34.9
basiilik potis 34.9
leib 13.9
vermicelli (pasta) 19.9
shokolaad 11.9
kartul (2kg) 14.9
porgand 800g 15.5
oakonserv 8.9
turisti eine 19.9
konservhernes 13.9
heeringafilee sinepikastmes 34.9
hakkliha 400g 50.4
jahu 9.9
pennepasta 17.9
valge jogurt 10.9
tomat 700g 27.4
kanafilee 81.8
hele õlu x2 19.8
pudelipant 6
Fernet stock 144
lays krõpsud 28.9
ginger ale 1,5l 25.9
hapukoor 14.5
kohupiim 14.9
vanillsuhkur 1.2
hele õlu x2 13.8
pudelipant 6
pabertaskurätikud 13.9
KOKKU: 1048.8

Et üleüldiselt olime-oleme eelarvest üle ja nädalalõpus läks mingite kallite asjade (Hanna juures oli pidu ja noh..) peale palju raha, läksin esmaspäeval konserviriiuli juurde. Tundub, et töötab. Vist ei ole niisama tervislik kui värskeid köögivilju süüa, aga ajab asja ära.

Neljapäeval jätkus minu ammulubatud ettevõtmine Aasia köögiga uuesti katsetama hakata. Esimeseks eksperimendiks oli taipärane vermicellipasta - riisimakaron, seekord friteeritud. Serveering oli salativormis, köögiviljade, sealiha ja chilikastmega. Friteerimine on üks jaur ja jura, meeletult õli jääb üle, seda uuesti enam ei kasuta ja äraviskamine on ka hirmus probleem. Aga see vermicelli on äge, kuumas õlis lähevad pastapesad *puff!* krõbedaks ja on päris vahvad söögipoolised.

Kontrastina idamaisele, sõime reedel klassikalist euroopa toitu. Pannile läks eilsest ülejäänud sealiha pannile, kõrvale keedukartulid ja sinepikaste. Ja õhtusöögiks kartulikrõpsud Fernetiga ja...

Laupäev oli eelmisel õhtul ja ööl toimunud pillerkaari tõttu natuke raske. Hommiku- ja lõunasöök jäid hoopis ära, õhtusöögiks keetsin teise poole vermicellit hakkliha, porgandite ja karripastaga miskitlaadseks möginaks. Hiljem tegime peavalu lohutamiseks lehttaignast maasikaburgereid (lehttainas ahju, sügavkülmutatud maasikad miksrisse ja vahukoor kohupiimaga pooleks).

Pühapäeval sõime hommikul kättesaadavaid asju - tatraputru ja tuunikalaga võileibu. Lõuna tarvis õngitsesin sügavkülmast välja selle, mis nädala algul tehtud kanatoitudest alles oli jäänud ja keetsin porgandite-kartulitega kokku ühe hea pajatäie suppi (jäi ka parajalt nädalaalguse lõunateks). Õhtul praadisin hakkliha tomatite, porgandite ja makaronidega kokku ja kõrvale oli salat ahjusröstitud peedist.

Esmaspäeval oli plaanipärane kanafilee chili ja riisiga. Plaanipäraselt pidi ka pool praetud kanafileed külmkappi kolmapäeva ootama minema, segaduses aga jäi hommikuni köögilauale ning seetõttu muutusid plaanid järgnevalt:

Teisipäeval jälle kana. Seekord makaronide ja sügavkülmast köögiviljadega.

Ja kolmapäeval chili con carne - hakkliha, oad ja chilipiprakastet. Mm.

Kommentaare ei ole: