11 juuni, 2008

Banaanipannkook

Banaanipannkooki tuleb teha sellistest banaanidest mis on juba parjalt plögad. Ühesõnaga mitte need toored banaanid mis poelettidel ilusad värsked ja rohekaskollased on.
Kui kergelt tumedaid banaane poes ei ole, tuleb toored akna peale küpsema jätta. Mingi paari päevaga peaksid valmis olema kui päike peale paistab.


Vaja läheb:

kaks banaani (kui on väikesed siis kolm)
kaks muna
kaks lusikatäit jahu
100g lisanditeta toorjuustu
praadimiseks võid või õli

Banaanid tuleb kahvliga katki vajutada. Kui nad on parajalt pehmed siis ei tohiks ühtlase pudru tekitamine väga vaevarikas olla. Banaanidele tuleb juurde panna kaks muna. Ja toorjuust. Ja segada. Ja siis kaks (supi)lusikatäit jahu. Ja täitsa läbi segada. Toorjuustu võib ära ka jätta aga mulle nii magusad ei meeldi kui lihtsalt banaaniga tulevad.

Siis on vaja pann mingi rasvase asjaga kokku määrida ja banaaniplöga parajate kogustena kuuma panni peale panna. Väga suuri kooke ei maksa teha, tainas on paks ja ümberkeeramine natuke trikiga, nimelt tainas ei prae kindlasti ennast täiesti läbi vaid on ümberkeeramise hetkel ka pealt vedel. Siis tuleb pannilabidaga natuke kooki lohistada ja kiirelt keerata, mida suurem on kook, seda raskem. Aga mulle just meeldib see et kook jääb natuke paks ja keskelt pehme.

3 kommentaari:

kardemon ütles ...

kui mõnusad need tunduvad. arvan et tahaksin ka seest pehmemaid... aga kas sellist toore muna maiku ei jää kui selline pehme seest on?

JM ütles ...

Ei mul ei jäänud.
Vist banaani on munast kokkuv6ttes rohkem ja ta on tugevama maitsega. Tead banaanil läheb ju pehmenedes maitse ka tugevamaks. Sellepärast ma panen seda toorjuustu ka et täitsa praetud banaani maitse ainult poleks.

Ragne ütles ...

oi-oi kui hea mõte, katsetan kindlasti lähiajal ära!