05 juuni, 2008

Hädapannkook


See on toit mida saab teha kui külmkapi põhja on mõned asjad kinni jäänud aga viitsimist või raha poodi minna lihtsalt ei ole kuskilt võtta.

Hädapannkoogiks on vaja:

muna või paar
natuke piima (kui piima ei ole palju siis natuke lisaks mingit teist piimatoodet (hapukoor, värske koor, jogurt, vahukoor)
jahu
üks tomat
üks sibul
paar lehte midagi rohelist (pole kohustuslik)
võid või õli praadimiseks

Kõigepealt on tark teha pannkoogitäidis. Seda võib teha kõigest mis kodus on, täna järeleproovitud variant on see: võta sibul (minul oli alles pool suurt sibulat) ja haki tükkideks. Tomatiga võid sama teha. Pane poti sisse natuke võid või õli ja prae sibulat. Kui sibul juba kergelt värvi muudab, pane talle juurde tomatitükid ja keera pliidil kuumust maha. Kui tomat läheb plögaks võib potti mingit rohelist peoga lisada (antud juhul basiilikut) ja piimatoodet juurde kallata. Mul oli värsket koort natuke paki põhjas aga mingi hapukoor või piim või muu asi kõlbab ka. Kastmele on kindlasti hea ka soola ja pipart või muid toredaid maitseaineid juurde panna. Siis võib pliidi täitsa välja keerata ja potile kaane peale panna ja natuke hauduma jätta.

Niikaua tuleks teha pannkook. Kui mitu pannkooki teha saab, sõltub sellest kui palju asju kodus on. Keskeltläbi on vist nii et kahe muna kohta läheb veerand liitrit piima (suts rohkem kui üks klaasitäis) ja 150g jahu (suts vähem kui üks klaasitäis). Ja sellest saab mingi viis pannkooki kui tavaline pann on. Arvestage siis olukorra järgi kogused suuremaks või väiksemaks.

Need asjad tuleb kokku segada oma äranägemise järgi, küll soovitatakse kõigepealt jahu ja munad segada et tükki ei jääks, teised ütlevad et kõigepealt jahu ja piim, kolmandad ütlevad et jahu ja munad ja natuke piima kõigepealt ja siis ülejäänud piim. Tee nagu heaks arvad. Natuke soola või suhkrut võib ka sisse panna kui tahtmine on.

Siis tuleb pannkoogid ära praadida. Midagi rasvast panni määrimiseks ja kulbitäis tainast panni peale. Kui keskelt mullitama hakkab, siis pannilabidaga ümber keerata. Natuke harjutamise asi aga üldse mitte raske.

Ja siis pannkoogile täidist peale. Nälg peaks ära minema igatahes.

Kommentaare ei ole: