14 juuni, 2008

Toorjuustukook meega


See on mugandus klassikalisest Manhattan Cheese Cake retseptist. Uuendus on see et koogipõhjas on suhkru asemel mesi. Palju raskem on koogivormist kätte saada aga meega on ikka täitsa okei muidu.

Tsiteerin NAMI-NAMI retseptikogu:

Koostis:
Põhi:
8 tk Digestive-küpsiseid
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Täidis:
400 g Philadephia toorjuustu (full-fat)
75 g suhkrut
2 muna
0.5 tl vanilliekstrakti
Kate:
3 dl hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti

Valmistamine:
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. (Mul ootas üle öö külmkapis.)

Mina tegin nii et segasin küpsisepudi võiga kokku, panin koogivormi põhja ja kaks SUURT lusikatäit mett peale. Ajasin natuke segamini ja panin kümneks minutiks sügavkülma. Pärast ajasin külma asja veel näpu ja lusikaga ühtlaseks mööda vormipõhja. Nagu näha, tervena neid tükke vormist kätte ei saa, järgmine kord peab kas küpsetuspaberi sees tegema või lahtiste äärtega vormi sebima.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Oi, see on hea kook :) Aga jah, lahtikäivat vormi on vaja, muidu ei saa kätte. Mesi võis selle põhja veidi kleepuvamaks ka teha, aga maitse samas huvitavamaks. Mesi on muide magusam, kui suhkur, nii et järgmisel korral võiks hoopis 1 sl piirduda, et liiga magus ei saaks?
(Muljeta toorjuustukoogiteemas ka, eks:)

JM ütles ...

Ah ei tea midagi. Ma täidise sisse suhkrut ei pannud niiet kokku tuli päris hea. Ja küpsised polnud ka teab mis magusat sorti. Magusa mõttes olen täitsa rahul, kui ta ainult tõstmise peale kaubandusliku välimuse säilitaks.