05 juuni, 2008

Kartulipannkook


Kartulipannkook on taas retsept sarjast lihtne elu - kui köögis eriti midagi ei ole aga teoreetiliselt nagu sööma peaks. Vaja läheb:

Kartulit
muna (ca iga kolme kartuli kohta üks)
sibulat
soola ja pipart
juustu, kui on
praadimiseks midagi rasvast

Kartulid tuleb ära riivida (kui riivi ka köögis ei ole siis noaga hästi peenikesteks viiludeks lõigata) ja kuidagi ära kuivatada. Hästi töötab majapidamispaberi sees rullimine, niisama kraanikausi kohal saab ka osa vett välja pigistada. Kui kartul ikka märg on siis võib häda korral jahu juurde segada.
Sibul tuleb ka tükkideks hakkida. Kui juustu on, siis see samuti. Kõik asjad lähevad ühe kausi sisse ja segamini, munad tuleb enne kaussipanemist omavahel segamini kloppida.

Kui rasvane pann juba säriseb siis võib kartulisibulamunajuustuplöga hunnikutega pannile tõsta, kui on tihkem tainas, tuleb veel lusikaga laiali vajutada. Ja siis mingi viie minuti pärast ümber keerata. Kui veab siis on köögis veel tomatit ja hapukoort või kodujuustu ka. Üllatavalt hea asi on oma elementaarsete komponentide kohta.

Kommentaare ei ole: