12 juuni, 2008

Seene-meloni pasta

See on väike improvisatoorne eksperimentaalpasta mis tuli päris hästi välja.

Vaja on:
Makaronid (antud juhul lintnuudlid)
shampinjonid (150g või tunde järgi)
üks keskmine sibul
jupp suvekõrvitsat (mingi 10 cm)
paar viilu kollast melonit
rohelist sibulapealset maitse järgi
100g toorjuustu
soola, pipart
õli või võid

Kõigepealt tuleb sibul ja suvekõrvits ja melon ja seened mingitlaadi väiksemateks tükkideks teha. Noaga, soovitatavalt. Siis tuleb võtta pann ja panna sisselülitatud pliidile. Panni peale väike tükk võid või natuke õli. Kui asi juba soojaks läheb, läheb hakitud sibul rasva sisse särisema. Kui sibul on juba seda nägu, saata talle seltsiks suvekõrvitsatükid. Segamini võib ka asjad ajada mingi pannilabidaga. Kui suvekõrvits ka natuke juba pruunistuma hakkab, lähevad külla seened ja melon. Pliiti võib veidi jahedamaks keerata ja pannile kaane peale panna.

Kui pliidil on kaks plaati siis võib sellega samal ajal makarone keeta. Vaja on puhast potti kus vesi keema panna. Tasub koos natukese soolaga. Kui palju vett ja kui palju makarone vaja läheb, saab makaronipaki pealt vaadata. Kui vesi keema hakkab, tuleb sinna makaronid sisse panna. No umbes Siis nad lähevad pehmeks.

Kui pannikaant tõstes paistab et seened on juba pisikeseks kuivanud ja kogu möga ujub rõõmsalt leemes, tuleb juurde panna toorjuust, soovi järgi soola-pipart-muid maitseaineid ja siis ilusti läbi segada. Niimoodi veel minut-paar soojendada ja siis pliidi pealt ära tõsta. Rohelised sibulapealsed peab nüüd ka väikesteks juppideks hakkima ja siis võib nad seenekastmega ära segada. Ja pannile veel natukeseks ajaks kaane peale jätta, las hauduvad omaette.

Kui makaronid valmis saavad (proovi!), tuleb läbi sõela vesi ära valada. Mina panen natuke oliivõli veel makaronide peale ja segan läbi, siis nad ei võta omavahel klimpi.

Kommentaare ei ole: