22 mai, 2008

Mascarpone-šhokolaadikook

Noh, šhokolaad ja mascarpone. Järjekordselt lollikindel kombinatsioon. Retsept on siin: Nami-Nami, mis natuke segadusse ajab. Kirjutan inimeste keeles ümber.


Tainas:
5 dl nisujahu
3 munakollast
1 dl suhkrut
100 g võid

Täidis:
3 munakollast
1 dl suhkrut
2 sl nisujahu
2.5 dl piima
90 g šokolaadi
0.5 dl kohvilikööri
250 g mascarponet
jahvatatud kaneeli
sidrunit (2 sl riivitud koort)
Valmistamine:
Mäkerda taigna koostisained omavahel kokku (tuleb selline nätske puru, näppudega on kõige parem segada) ja pane külmkappi.

Peksa munakollased suhkruga vahtu (mikser on vist abiks, mina jaurasin kahvliga, uuh), lisa jahu ja piim (tuleb põhimõtteliselt pannkoogitainas).
Pane segu haudevanni (mingi kauss põhjaga potis keevasse vette kuidagi nii et sisse ei kuku). Pannkoogitainas hakkab tükki minema ja lõpuks on selline kreemine möga. See tükkiminemise osa on natuke hirmus aga nii peabki.
Samal ajal sulata šokolaad (näiteks teises haudepotis väiksema kausiga) ja kalla munamögale juurde. Liks läheb ka samasse kohta. Mina tegin odava koorelikööriga ja töötas jube hästi.

Nüüd läheb see mögla jahtuma kuni enam kuum ei ole. Ma panin lausa külmkappi, päris kiirelt läks. Jahtunud asjaga sega kokku mascarpone, lisa kaneel ja sidrunikoor (vat mina selle jätsin ära, sidrun nägi liiga surnud välja).

Siis võtad külmkapist tehtud taigna välja ja paned suurema osa sellest koogivormi sisse. Vajutades ta jääb päris hästi vormi äärte külge ka kinni. Segu sinna peale ja ülejäänud tainas pudistada kõige otsa. Algses retseptis on kirjas et munavalgega peab määrima aga ma seda hästi ei mõista kuidas sa seda pudi ikka määrid.

Ahi 175 kraadini kuumaks ja kook sisse, mul oli nii 50 minuti pärast valmis aga see on aeglane ahi ka. Pärast ahjust võtmist peab kook maha jahtuma, soojalt ta pole üldse hea süüa.


Ööseks jätsin kile all külmkappi, pärast seda oli ta hommikul isegi oluliselt parem kui õhtul.
Pool kooki viisin täna töö juurde kööki, võtsin aega - kaheksa minutit pärast e-maili saatmist, et köögis on kooki, oli koogivorm lakutud.

See on üks selline erandlik kook mille puhul keberneerimine ära tasub.

Kommentaare ei ole: