14 august, 2008

Tikritega lusikakook



Lusikakoogiks nimetatakse neid asju sellepärast et vormist kätte saab neid ainult lusikashaaval. Kook ise on suht pehme ja mahlane, seetõttu konkreetset tükki ei moodusta.

Retsept on ka lihtne:

Koogipõhi:
200g võid, 5dl jahu, 1 muna, 1dl suhkrut, natuke küpsetuspublrit, nii pool lusikatäit.
Need asjad tuleb segamini segada, muna, või ja suhkru võib enne natuke vahtu lüüa kui viitsimist on. Peaks tulema selline paras tainas, vastavalt jõule, nõule ja käsitööoskustele tuleb see koogivormi põhja ära laotada nii, et äärte pealt ka natuke üles keerata jätkuks. Siis peab külmkapis nii palju ruumi olema et see põhi veerandtunniks külmkappi panna.

Kate:
200g hapukoort, 3 muna, 1,5dl suhkrut - sellised asjad tuleb kausis ära segada. Marjad võib katte sisse segada või koogipõhja peale laduda - ja kate peale valada. 200 kraadi juures küpseb minu katsetuste järgi alla 45 minuti, täpne valmimisaeg visuaalsel vaatlusel.

Nüüd tegin tikritega kooki, lõikasin marjad pooleks ja panin natuke rohkem suhkrut. Sobis.

Kommentaare ei ole: