14 august, 2008

Lillkapsavorm

Nämm ja lihtne asi, võtab küll natuke aega.

Vaja läheb:

lillkapsas
kolm porgandit
väike suvikõrvits
kaks tomatit
150g mozzarellajuustu
võid
maitseaineid

Kõigepealt tuleb potis liiter vett keema ajada. Päris palju soolaga. Lillkapsas tuleb tükkideks murda. Öeldakse vist, et õisikuteks. Porgandid lähevad viiludeks. Ja siis koos lillkapsaga sinna vette keema. Veel võib vette panna igasuguseid maitseaineid. Mina panin basiilikut ja tüümiani ja palju pipart. Lillkapsas keeb päris parajalt aega, proovimise järgi saab umbes kindlaks teha et millal hakkab pehmeks minema.

Suvikõrvitsa peab ka ketasteks lõikama ja panni peal natuke pruuniks praadima. Seda on hea või sees teha. Tomati võib ka valmis viiludeks lõigata.

Kui lillkapsas on natuke pehme juba (siis on porgand ka tõenäoliselt), tuleb nad ahjuvormi ümber sokutada. Koos natukese keedupuljongiga, et kapsastel jalad parajasti märjad oleksid. Ma tegin kahvliga veel lillkapsast rohkem katki et paremini ära mahuks. Lillkapsa-porgandi peale lähevad tomativiilud ja praetud suvikõrvitsad ja parajalt palju võid. Kõige peale ritta mozzarellajuustu viilud.

Ja ahjus 200 kraadi, umbes 20 minutit (kuni juust pruuniks läheb).

1 kommentaar:

Kadriii ütles ...

mm..nii maitsev ja lihtne teha...tänan