14 august, 2008

Kukeseene-sibulasupp



1 suur või 2 väikest sibulat, rohelisi sibulapealseid
250g kukeseeni (et ikka seenene supp oleks)
100g sinki (suitsusink on näiteks hea)
piima
vett (piimaga peaks kokku mingi pool liitrit tulema)
100g sulatatud juustu
maitseaineid (sool, pipar, ürdid - või puljongikuubik)

See on natuke multitasking-söök aga see-eest jube hea.
Ja seened tuleb enne pannilepanemist korralikult ära pesta, neil kipub ikka natuke mulda küljes olema.

Task 1 - panni peal tuleb hakitud sibul kerges õlis maitse järgi parajaks hautada, siis juurde panna hakitud sink ja see ära praadida ja siis sinna hakitud kukeseened (väiksemad võivad jääda, suuremad pooleks-kolmeks lõigatud) juurde panna. Kuumus natuke maha keerata ja kaane all haududa lasta. Kui seened on juba praetud nägu ja lössis (ja hakkavad panni peale juba parajalt ära mahtuma), tuleb pann tulelt ära, seene-singi-sibulasegule lisanduvad veel hakitud sibulapealsed ja kogu kupatus läheb potti, kus on vahepeal juhtunud:

Task 2 - keedupott: Potti tuleb panna vesi ja piim ja see keema lasta. Lisaks võib minna puljongikuubik. Või maitseaineid soovi järgi. Kui asi keema läheb, tulevadki panni pealt kukeseened supi sisse. Veel läheb samasse patta sulatatud juust ja hea korralik segamine, siis nii kauaks jääb veel pliidi peale et napilt keema läheb.

Ja ongi kukeseenesupp.

Kommentaare ei ole: