27 mai, 2008

Sinepine pirukas

See on selline lihavaba söök mis ei maitse nagu muru ja mida tõenäoliselt võib ka karmidele meestele isuga ja viginata sisse sööta.



Koostis:
Pirukapõhi:
200 g nisujahu
150 g võid

Täidis:
25 g võid
25 g nisujahu
3 dl piima
2 tl magusat sinepit
1 väike suvikõrvits
2 tomatit
3 muna
200g valgehallitusjuustu
pipart ja soola

Jahu läheb sooja võiga kausis segadeks mõnusaks tainaks ja sel kujul pirukavormi põhja- ja äärevooderduseks. Siis külmkappi. Mingi 15-20 minuti pärast 200 kraadi juurde ahju. Veerandtunniks.

Või, jahu ja piim lähevad potis korraks keema (segada on vaja! koguaeg!), siis pliidilt maha ja kaussi lisandub kaks lusikatäit sinepit. Ja kolm lahtiklopitud muna. Segamine.

Tomat ja suvekõrvits lähevad viiludeks, küüslauk hakitakse samuti ära. Veerandtund küpsenud taina peale lähevad nad kihtidena ritta - tomati- ja suvikõrvitsaviilud, hakitud küüslauk ja tükeldatud juust. Ja peale piima-sinepi-muna-mögla.

Nüüd läheb pirukas ahju ja tuleb sealt ca 40 minuti pärast välja. Ahjus on sooja ca 190-200 kraadi.

Soojalt on hea süüa, jahedalt maitseb samuti :)

Siin veel üks spargelkapsaga versioon:


1 kommentaar: